vineri, 21 ianuarie 2011

Evolutie nr. utilizatori internet



Cifra de 7 milioane de utilizatori, atinsă spre finele anului 2007 reprezintă un grad de penetrare de 31,4%. Această evoluţie a săltat România cu două poziţii, părăsind ultimul loc, într-un clasament al ratei de penetrare a Internetului în ţările membre ale Uniunii Europene. Cei 7 milioane de utilizatori de Internet din România reprezintă 2,6% din totalul utilizatorilor de Internet ai Uniunii Europene. 


În acest moment, conform celor mai recente rapoarte, ultimele două poziţii sunt ocupate de Polonia şi respectiv Bulgaria. La polul opus al clasamentului se află Olanda, cu o rată de penetre de 87,8%, urmată de Suedia, fostă ocupantă a primului loc, cu 77,3% şi Portugalia, cu 73,1%. La nivelul întregii Uniuni Europene, rata medie de penetrabilitate ajunsese la 55,7%, faţă de 51,8% înregistrată la începutul aceluiaşi an(1)

Deşi România se află pe ultimele locuri între ţările Uniunii Europene din punctul de vedere al ratei de penetrare a Internetului, rata foarte mare de creştere a numărului de utilizatori ai Internetului ne dă speranţa că, în câţiva ani, putem ajunge la nivelul mediei Uniunii Europene


(1)Internet World Stats, http://www.internetworldstats.com/